День водно-болотних угідь

Водно-болотні угіддя на користь людям і природі! Саме під таким гаслом 02.02.2022р. відзначають Всесвітній день водно-болотних угідь.

У цей день у м. Рамсар (Іран) у 1971 році було підписано міжнародну угоду – Конвенцію з водно-болотних угідь міжнародного значення. Україна також є однією зі сторін Рамсарської конвенції. Наразі мережа водно-болотних угідь міжнародного значення у нашій країні нараховує 50 територій, захист та відновлення яких є запорукою збереження біорізноманіття, оскільки близько 40 % усіх відомих людству видів рослин та тварин оселяються саме у водно-болотних угіддях.

Вони є важливим джерелом живлення для риб, місцем для нересту, нагулу і зимівлі місцевих видів риб, а також міграційним шляхом, від якого залежать популяції водних біоресурсів як в межах угіддя, так і поза його межами.

Педагоги з вихованцями Ясел-садка № 37 в цей день провели: інтегровані заняття "Без води немає життя", "Бережемо воду", бесіди "Наше життя та вода", "Що таке веселка?", дидактичні ігри "Де живе вода", "Де сховалася вода", читали художні твори про різновиди води та переглянули мультфільми про збереження водних ресурсів.

/Files/images/dnz/vodno-bolotn_ugddya/1.jpg /Files/images/dnz/vodno-bolotn_ugddya/2.jpg /Files/images/dnz/vodno-bolotn_ugddya/3.jpg

Кiлькiсть переглядiв: 24

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.